Loppukesän kuulumisia

Tätä kirjoittaessani lomaa on jäljellä muutama hassu päivä. On aika orientoitua taas opettajan(kin) rooliin, joka sekin on lukukaudelle 2014-15 tarjoamassa roppakaupalla uusia ja hyvinkin mielenkiintoisia haasteita. Pitkäaikainen unelmani Joensuun konservatorion ammattipuolen opiskelijoiden opettamisesta nimittäin käy toteen ainakin seuraavaksi lukuvuodeksi, sillä hyppään entisen opettajani Esko Kauppisen suuriin tyhjäksi jättämiinsä saappaisiin. Muutenkin opetuskuviossa tapahtuu pikku muutoksia.

Pitkään vaivannut tenniskyynärpää on sekin kääntymässä voiton puolelle, vihdoin. Se on tuntunut ikuisuudelta ja estänyt käytännössä lähes kokonaan oman henkilökohtaisen harjoittelun. Kontrabasson soiton se on kuitenkin sallinut sähköbasson soittoa paremmin, joten ihan osattomaksi oman soittamisen iloa en sentään ole jäänyt. Jos tästä jotain opin, niin ainakin lihaskunnosta huolehtimiseen ja venyttelyyn tulee varmasti jatkossa kiinnitettyä paremmin huomiota.

Keikkoja kesään on mahtunut jonkin verran. Moneen edelliseen kesään verrattuna hiljaisempaahan tänä vuonna on ollut, mutta ehkä juuri kyynärpäätä parantelevalle toipilaalle sopivasti. Keikkahommat ovat menneet jännäksi päivystämiseksi nykyään: jos vielä viisi vuotta sitten suurimman osan tulevista keikoista tiesi puoli vuotta tai jopa vuoden etukäteen, nykyään ”varoitusaika” on paljon lyhyempi. Mutta maailma muuttuu ja soittajankin on muututtava siinä mukana.

Studiohommiakin tuli tehtyä kesän aikana sen verran, että pitkäsoiton pohjat saatiin alulle. Albumien teko on muutamassa vuodessa hiljentynyt aika merkittävästi, joten hieno homma, että joku sellaisenkin tekee! Tässä vaiheessa käytän tekijästä vielä nimeä ”joku”, mutta voin kertoa kyseessä olevan erittäinkin meritoituneen artistin.

Ja ettei totuus unohtuisi, bändihommiakin on taas viritteillä. Olemme rakentelemassa pikku hiljaa ohjelmistoa Idolsista tutuksi tulleen Hennariikka Syvänteen kanssa. Tavoittenamme on aloittaa keikkailu vuoden 2015 puolella. Tätä kirjoittaessani on yhdet treenit jo takana ja lisää tulossa. Toivokaamme onnekasta ja hedelmällistä yhteistyötä!

Kahvikupin äärellä, auringonvarjon alla
terveisin Juha