Keikkailu

Vuodesta 1988 alkaen olen kiertänyt maatamme jos jonkinlaisien keikkojen merkeissä. Työni kokopäivätoimisena muusikkona alkoi syksyllä 1993. Tarkkaa keikkamäärää en pysty laskemaan, mutta veikkaisin, että kahden ja puolen tuhannen tietämissä liikutaan.

Valtaosa tekemistäni keikoista on ollut tanssi- ja iskelmämusiikkia. Tutuiksi ovatkin tulleet lähes kaikki maamme merkittävimmät tanssilavat ja –ravintolat. Aluksi kiertelin tavallisten ravintolatrio-kokoonpanojen mukana, mutta aikanaan avautuivat ovet myös eri artistien säestysyhtyeisiin.

Opiskeluaikaisen ankaran harjoittelun tulosten myötä myös keikkojeni kirjo laajeni. Vähitellen mukaan kuvioihin tulivat mm. konsertit, teatteriesitykset sekä taustamusiikki- ja jazzkeikat. Matkan varrelle on mahtunut paljon hienoja ja unohtumattomia keikkoja, mainittakoon esimerkiksi näyttelijä Nicke Lignellin laulaman Frank Sinatra –illan sekä Ami Aspelundin Shown säestykset, sekä Finnjoy 69 -festivaalin esiintymiset Torontossa Kanadassa.

Viimeisimpien vuosien aikana olen pyrkinyt tekemään keikkoja enenevässä määrin freelancer-pohjalta. Toki minulle kannattaa tarjota myös mielenkiintoisia vakituisempiakin projekteja, ovatpa ne genreltään mitä vaan kevyttä musiikkia.