Eläköön Paul Norrback -levy on ilmestynyt!

Janne Uusitalon ja Juha Luoman duettolevy Eläköön Paul Norrback on ilmestynyt! Levy sisältää Paul Norrbackin sävellyksiä uusina mielenkiintoisina sovituksina, joiden modernilla otteella pyritään ylläpitämään Norrbackin musiikkiperintöä myös uuden nuoremman sukupolven parissa.

Levyn hinta on 15€ + postikulut 3,20€. Levyn painos on hyvin pieni, joten nopeat syövät tässäkin hitaat! 😉 Levyn voit tilata vaikka soittamalla tai tekstaamalla, 044 5540527

Eläköön Paul Norrback -levy ilmestyy kesäkuussa!

Kesäkuussa ilmestyy hartaasti ja rakkaudella hiottu Paul Norrback -tribuuttilevy, jonka olemme tehneet yhdessä kurikkalaisen harmonikkataiteilija Janne Uusitalon kanssa. Levy sisältää Paul Norrbackin sävellyksiä aivan uudenlaisina sovituksina sekä tulkintoina, joiden myötä haluamme pitää yllä Norrbackin musiikkiperintöä sekä tuoda sitä myös nuoremman harmonikansoittajasukupolven tietoisuuteen.

Levyllä vierainamme soittavat huippumuusikot Ville Karjalainen, Raine Turunen sekä Mikael Kienokoski.

Levyn ennakkotilauksia otetaan vastaan jo ennakkoon. Painos ei ole suuri, joten kannattaa toimia nopeasti!

Kotistudio uudistui!

Kevään 2017 aikana kotistudio on kokenut isoja uudistuksia. Sekä keskusyksikkö että äänitysohjelmisto päivitettiin nykyaikaan. Pienimuotoiseen äänitystoimintaan todetusti hyvinsoveltuvissa tuotteissa pysyttiin edelleen (Steinberg, Cubase) sekä uudistettu lähikenttämonitorointi valittiin huolellisten vertailujen jälkeen. Soundiasioihin on panostettu paljon, Native Instrumentsin soundiplugareista löytyy tällä hetkellä Vintage Organs, Skarbee Mark I, Session Horns Pro, Studio Drummer sekä Vienna Symphonic Librarylta erilaisia jousiaoittimia. Näitä on tulossa edelleen lisää. Samoin mikrofonihankintoja lienee lähiaikoina tiedossa.

Uudistukset mahdollistavat paljon monipuolisemmat äänityömahdollisuudet. Ainoastaan akustisen rumpusetin äänittäminen on mahdotonta pienestä tilasta johtuen, tosin eihän se mikään ongelma ole, rumpuraidat on kätevä tilata tänä päivänä suoraan useammaltakin rumpalilta. Tai sitten ne voidaan korvata vaikka plugarilla tarvittaessa. Erilaisia perkussiosoittimia -vaikka vähän isompiakin- pystyy toki äänittämään.

Konsertin jälkimainingeissa

Nyt se on takana päin. Nimittäin eräs urani hienoimmista kokemuksista, lauluyhtye LuoTun konsertti From Broadway to Hollywood Carelia-salissa. Ammattilaisista koottu 13-henkinen orkesteri, kolme upeaa laulajaa, hienoja musikaali- ja elokuvasävelmiä ja lopuksi kolmatta minuuttia kestäneet yleisön seisaaltaan antamat aplodit… voiko muusikko enää parempaa kokeakaan! Nämä ovat juuri niitä kokemuksia, joista saa potkua myös harmaanpiin hetkiin. Lisää tällaisia. 

Oikeastaan minulla ei ole tähän mitään lisättävää. Olo on tyhjä ja kaikkensa antanut. 

Musiikin kesä

Tänä kuluvana vuonna musikki lienee ollut ainakin tähän asti (23.7.) läsnä elämässäni tiiviimmin kuin koskaan. Projektit ovat pitäneet minut hyvin kiireisenä ja täystyöllistettyinä, ettei lomaakaan ole paljon huomannut…

Yhteinen levymme harmonikkataiteilija Janne Uusitalon kanssa on kesän mittaan edennyt siihen vaiheeseen, että kaikki sovitukset ovat valmiit. Kahdentoista sävellyksen sovittaminen on yllättävän tiukka homma, nyt tiedän sen itsekin. Mehut miehestä se imi aika tehokkaasti, mutta olen kuitenkin lopputuloksiin aika tyytyväinen. Hienoa olla tässä vaiheessa, kun kappaleet alkavat muuttumaan pikku hiljaa demoista oikeaksi musiikiksi oikeiden soittajien korvatessa tietokoneen soundit! Tähän mennessä ollaan äänitelty rumpuaraitoja sekä puhaltimia, bassot olen luonnollisesti jo aiemmin kotonani soitellutkin ja jotkut kappaleet ovat jo siinä vaiheessa, että enää harmonikkaosuudet puuttuvat. Hienoa, olemme innoissamme!

Keikkakesä 2016 on ollut vallan mainio. Hienoja keikkoja sopivassa määrin ja mukavasti haastetta ovat tarjonneet mm. juhannuskeikka legendaarisen TV-kapellimestari Jari Puhakan kanssa Kaija Lustilaa säestäen (kyllä, todella huolella tuli biisit harjoiteltua ennen keikkaa :-) ) sekä tuuraukset yhtälailla legendaarisessa Yölinnussa. Näissä paikoissa aina vaihteeksi on mukava mittauttaa päivän kunto.

Yllättävän pian alkaa taas normaalit opetuskuviotkin. Uskoisin – ja tiedänkin – niiden tarjoavan myös uusia haasteita. Hyvä niin, pysyy mieli virkeänä! 

Katsaus menneeseen vuoteen 2015

Perinteiseen tapaan lienee näin vuoden aluksi luoda katsaus taakse päin vuoteen 2015. Paljon taas tapahtui kaikilla edustamillani musiikin rintamilla. 

Jos sitä vaikka tutuimmasta ja rakkaimmasta, keikka-asioista aloittaisi. Viime vuoteen keikkoja mahtui kolmisenkymmentä. Mukana menossa vanhat tutut Tuovisen Marko & Rosanna -kokoonpano muutamilla keikoilla, samoin Tohtori Columbia teki pari kolme keikkaa. Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit työllisti tänä kesänä muutamaan edelliseen vuoteen nähden aika paljon. Uusia tuttavuuksia tuli myös jonkin verran, mikä on aina mukava ja tervetullut asia! Pääsin tutustumaan alkukesästä Terhi Matikainen & Amorioon sekä muutaman keikan verran Jaska Mäkynen & Nelostiehen. Syksyllä miellyttävä kokemus oli päästä parin keikan ajaksi tuuraamaan legendaariseen Yölintuun ja kokemaan vähän erilaisten keikkojen atmosfääri. Ihan vuoden lopussa kävin vielä Fantasia-yhtyeen kanssa säestämässä Teemu Roivaista.

Vuoden aikana piipahdin myös pariin otteeseen studiossa. Kari Piirosen Olavi Virta -aiheinen levy ilmestyi heti alkuvuodesta, se tosin äänitettiin suurimmalta osin jo vuoden 2014 puolella. Vuoden mittaan äänittelimme myös tämän vuoden keväällä tai kesällä ilmestyvää Eino Grönin pitkäsoittoa, jolle päätyi jopa yksi sovitukseni, Paul Norrbackin beguine Noustessa kuun. Marko Tuovinen puolestaan teki singlen Suomalainen rakkaus, johon soittelin bassot kotipajastani käsin. Kesän aikana kävimme myös Inkoossa purkittamassa musaa Kantriseireenien kanssa. Sille tallenteelle päätyi pari omaa sävellystä/sanoitusta. Loppuvuodesta aloitimme myös harmonikkamestari Janne Uusitalon kanssa yhteisen levyprojektin, josta toki kerron enemmän, kun siihen aihetta on. Toistaiseksi olen sovittanut siihen viisi kappaletta.

Soitinosastossa tapahtui pikku muutoksia, kun telineeseen ilmestyi alkuvuodesta Fender Jazzbass vm. 1971. Mahtava basso, johon vuosikertasoittimena sisältyy myös aimo annos soitettujen vuosien mukanaantuomaa fiilistä! Myös JAK-jazzbasso koki pienen päivityksen. Sen elektroniikka on nyt mallia aktiivi-passiivi ja kyllähän tuli soundiin melkoinen annos ryhtiä ja mahdollisuuksia varioida sitä!

Siinäpä lieni tärkeimmät. Oikein hyvää ja menestyksekästä vuotta 2016!

Kohti syksyä…

Keikkakesä on kallistumassa loppuaan kohti. Yllättävän vilkas siitä lopulta tulikin, vaikka vielä toukokuussa näytti hiljaiselta. Nykyisin keikat tulla tupsahtavat kalenteriin paljon lyhyemmällä varoitusajalla kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. Myös matkat tuntuvat pidentyneen menneistä vuosista reippaasti, sillä montaa alta 300 kilometrin reissua ei kesään ole mahtunut, pisimmillään ollaan ajeltu yli 1200 km! Mutta enhän minä niitä kilometrejä silti laske, keikkailu on edelleen 27 vuoden jälkeen hauskanpitoa, varsinkin kun saa soittaa hyvissä bändeissä mukavien tyyppien kanssa. Uusia muusikkotuttavuuksiakin matkan varrelle on mahtunut mm. Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalareiden, Jaska Mäkynen & Nelostien sekä Terhi Matikainen & Amorion riveissä.

Syksyä kohti mennään vahvasti. Ensi viikolla alkaa jälleen työt Keski-Karjalan musiikkiopistossa sekä Joensuun konservatoriolla. Toivottavasti voin jakaa taas menestyksellä oppia ja kokemuksiani näille tulevaisuuden toivoille, ehkä myös pienen tiedonmurun kuluneesta kesästä!

Syksyn myötä keikkakalenteriin tulee luonnollista väljyyttä. Sitä voi täyttää mielellään tarjoamalla edelleenkin tuurauksia, lähden mielelläni jos kellä tarve vaatii.

Hyvää alkavaa vuodenaikaa kaikille!

Fender Jazzbass 1971

Yksi unelmani toteutui, kun helmikuun alussa työkalustooni ilmestyi vanha Fender Jazzbass! Sopivasti hieman relikoituneen näköinen basso tuntuu hyvältä käteen ja soi upeasti! Vaikka kaula on satulan kohdalta kapea, se ei silti ole liian ohut isohkoon käteeni. Basso on etutuhkakuppia ja alkuperäistä laukkua lukuunottamatta täysin alkuperäinen.

(null)

Katsaus vuoteen 2014

Niin se on tämäkin vuosi paketissa. Paljon tapahtui uutta ja mielenkiintoista, joten kummakos tuo, jos vuosi tuntui etenevän melkoisen nopeasti. Mistähän sitä menneen purkamisen oikein aloittaisi? No, ehkä keikoista.

Kulunut vuosi oli keikkojen suhteen hiljaisin pitkiin aikoihin. Esimerkiksi Tohtori Columbia -kokoonpanomme oli telakalla koko kuluneen vuoden. Taloudellinen suhdanne on syönyt ison osan keikkatilaisuuksista, mikä tietenkin on erittäin valitettavaa. Myöskin aiemmin hyvin työllistäneen tanssimusiikin saralla ollaan jonkinlaisella vedenjakajalla: keikkapaikkojen vähentyessä myös tuuraavan freelancermuusikon työtilaisuudet vähenivät merkittävästi. Toisaalta asiaa voi paikata suuntaamalla aktiivisuuttaan toisenlaisiin projekteihin. Omalla kohdallani uusia juttuja ovat olleet eri genrejen kokoonpanot. Kantria aloin soittamaan Kantriseireenit-bändissä, folkpoppia Metakka-nimisessä kokoonpanossa. Lisäksi olemme tehneet syksyn mittaan ohjelmistoa kasaan Hennariikka Syvänteen kanssa.

Ja niitä keikkoja… Yhteistyökumppaneinani kuluneena vuotena olivat vanhat mm. tutut Marko Tuovinen, Trio Pohjalta, Teemu Harjukari & Taivaanrannanmaalarit sekä Öiset Kulkijat. Uudempana tuttavuutena Sari Kaasinen & Otawa. Tosin Sarin kanssa joskus vuosia aiemmin yhden levyn verran on yhteistyötä tehtykin.

Jotain studiohommiakin vuoteen mahtui, Marko Tuovisen single Mustarastas sekä yksi vielä ilmestymätön pitkäsoitto, josta huuleni ovat vielä toistaiseksi sinetöidyt.

Opetustyössä tapahtui tälle syksylle isoja muutoksia. Pitkäaikainen haaveeni toteutui toistaiseksi, kun sain ainakin kuluvaksi lukuvuodeksi Joensuun konservatorion ammattiopiskelijoiden basistit opetettavakseni. Lisäksi ohjasin tanssimusiikkiworkshopjakson ja edelleen ohjaan pienyhtyeitä sekä opetan teoriaa AMP-ryhmässä. Opetuksen painopiste siirtyi hieman enemmän päiväpainotteiseksi ja on nyt konservatorion ja Keski-Karjalan musiikkiopiston kanssa tuntien suhteen lähes fifty-fifty.

Soitinhankintoihin kuului tänä vuonna vuoden 1973 Fender Precision. Ei ihan alkuperäinen, mutta erittäin hyvä käyttötyökalu kuitenkin. En ole oikein koskaan uskonut tuohon vintage-hypetykseen, mutta pakko se on nyt uskoa, että yli 40 vuotta saa soittimen soimaan ihan eri tavalla kuin mihin uusi soitin pystyy. Ja sen verran tuo hankinta vaikutti, että nyt on vanha Fender Jazz Bass hakusessa…

Nyt vietän rauhallisen joulun. Kerään voimia vuoden 2015 haasteita varten. Kiitän kaikkia nöyrimmin yhteistyöstä ja toivotan hyvää alkavaa uutta vuotta!

Marraskuun uutisia

Ainahan sitä yksi projekti vielä mukaan mahtuu! Siksipä vastasin myöntävästi, kun Metakka-niminen folkpopryhmä kyseli minua riveihinsä. Ekat yhteiset harjoitukset on jo pidetty ja kovasti innostuin bändistä! Sain heti kättelyssä luvan vapaaseen, omannäköiseen soittotyyliin ja siitä sitten heräsikin ajatus tehdä biiseihin mahdollisimman melodiset bassolinjat Paul McCartneyn ja Jussi Kinnusen hengessä. Pää pursuaa ideoita!

Vanha kunnon tsekkiblondi, kontrabassoni, lähti uudelle omistajalle.
Valitettavasti näin, mutta kyllähän soittimen on parempi soida, kuin kerätä pölyä nurkassa. Nuo kontrajutut kun on tullut jo pidemmän aikaa hoidettua tuolla tikkubassolla. Mutta siitä huolimatta, kiitoksia vaihtelevan aktiivisesta yhteistyöstä, tulen muistamaan sinut lämmöllä!